5 стъпки в избора на фирма за ремонт на Вашия покрив

Ремонтът на Вашия покрив е важно решение. Повечето хора сменят покрив само веднъж в живота. Но как да разберете какво да търсите?
Ето 5 основни индикатора, които ще Ви подскажат, че сте на прав път. 
1. От колко време Фирмата е в този бизнес?
Вероятно не бихте дали колата си на механик, който се занимава с коли от две седмици. И вероятно не бихте се записали за сърдечна операция с лекар, току-що завършил университет. Така че защо бихте избрали фирма, която няма дългогодишен опит в извършването на този вид дейност?

Важно е да разберете, че фирмите, които се занимават с ремонт на покриви от десетилетия, имат богат опит и солидна репутация, могат да носят гаранция за извършената работа. Така ако отново се появи теч по време на гаранцията ще избегнете да станете жертва на некоректни изпълнители.
2. Вижте дали фирмата притежава собствен уебсайт, регистрация в Google и в други социални мрежи. Вижте отзивите и оценките на потребителите. 
Всички тези компоненти ще Ви дадат представа за крайното качество, дали компанията стои зад работата си и как взаимодейства с клиентите си.
Направете повече проучвания и в Търговски регистър на фирмите в България и прегледайте уебсайта им, за да усетите кои са те и разгледайте галериите с завършени обекти. 
3. Заложете на качеството на работа на изпълнителите и материалите, които използват, пред цената
Абсолютно важно е да не търсите най-ниската цена и най-евтиния покривен изпълнител, тъй като така лесно можете да попаднете в графата на недеволен и излъган клиент, на който покривът продължава да тече. Професионалистите в ремонтите на покриви използват по-висок клас материали, които обикновено не можете да намерите в магазин за строителни материали. Материалите, които използват са специализирани, с добри технически характеристики и сертификати за качество, гарантирани от производителя. Специалистите в този бранш ремонтират не само покритието на покрива, а и всяка част от него,която би могла да създаде проблем в бъдеще, т.е. оферират и отводнителната система на покрива - насочват водата към правилните места за водооттичане.  
4.Оглед, оферта, договор и гаранция
Първото и много важно нещо е да се направи оглед на място на Вашата сграда, да се открият съществуващите течове, да се вземат размери и да се определят видовете дейности, които по-късно да бъдат устойностени в оферта, която представлява официален документ, на който присъстват данните на фирмата, дейностите и  валидността на офертата. Ако някой Ви каже цена по телефона, бъдете сигурни,че това е непрофесионално и е индикатор,че фирмата няма да бъде коректна. След получаването на оферта се сключва Договор между страните, който урежда плащанията, условията и срока за изпълнение, както и гаранционните условия. 
5. Задавайте въпроси 
След като намерите няколко фирми за ремонт на Вашия покрив, които изглеждат подходящи, отделете малко време, за да ги интервюирате лично и да сравните техните отговори. Това е възможност да получите представа за това как те мислят и работят, както и какво предлагат по отношение на услугата и стойността. Също така се уверете, че всички окончателни оферти включват разходи за труд и материали и допълнителни работи,ттъй като някои компании цитират само материални разходи, но начисляват допълнителни такси за труд или пък не включват умишлено допълнителнителните строително-монтажни работи и тяхната цена.