10 сигурни знака, че Вашият покрив се нуждае от ремонт

Не винаги е лесно да разберете кога Вашият покрив трябва да бъде ремонтиран. Понякога е очевидно, но друг път може да е трудно да разберете дали трябва да поправите текущия си покрив или дори да го смените изцяло. Ето 10 сурурни знака, които показват, че имате нужда от нов покрив. Следете за тези признаци и ако забележите някой от тях, не се колебайте да се обадите на изпълнител за консултация!
Ето 10 предупредителни знака, че може да имате нужда от нов покрив.

1. Вашият покрив е на повече от 20 години
Ако вашият покрив е на повече от 20 години, много вероятно е да имате нужда от ремонт. Този възрастов диапазон може да варира в зависимост от вида на покрива, който имате и къде живеете, така че не забравяйте да попитате вашия изпълнител.  

2. Вашите керемиди/хидроизолация са компрометирани
Ако забележите, че керемидите/хидроизолацията на покрива ви са деформирани, скъсани или на места липсват , това е сигурен знак, че имате нужда от ремонт на покрива. Тези проблеми могат да бъдат причинени от различни неща, но всички те показват, че покривът вече не може да върши работата си правилно и трябва да бъде сменен.

3. Имате течове в дома си
Течовете във вашия дом могат да бъдат причинени от много фактори, но ако имате теч, който не изчезва или продължава да се появява, може би е време да инвестирате в нов покрив. Течовете могат да причинят много щети, така че е важно да ги отстраните възможно най-скоро.

4. Виждате тъмни ивици по покрива
Ако забележите тъмни ивици по покрива си, това обикновено е признак за растеж на растения и показва, че покривът ви вече не осигурява адекватна защита срещу водата. Растежът на растения може да причини сериозни щети, ако не се отстрани, така че трябва да помислите за подмяна на покрива си, ако забележите този проблем.

5. Покривът ви е провиснал
Ако покривът ви е провиснал, това е знак, че конструкцията на покрива Ви е нарушена и трябва да бъде сменена. Това може да се случи по различни причини, но е сигурен знак, че имате нужда от нов покрив. Ако Вашите керемиди са сравнително нови, може да сте в състояние да ги използвате повторно, след като структурата на покрива бъде фиксирана.

6. Виждате признаци на увреждане от слънцето на хидроизолацията
Повредата от слънцето може да доведе до скъсване и напукване на хидроизолацията на покрива Ви, което означава, че трябва да бъде сменен. Ако забележите признаци на увреждане от слънцето, като избледняване или напукване на положения материал, това може да означава, че Вашият покрив вече не осигурява адекватна защита за Вашата сграда. 

7. Забелязвате липсващи или счупени керемиди
Друг знак, че имате нужда от ремонт на покрив, е ако забележите липсващи или счупени керемиди. Това може да бъде причинено от различни фактори, като силни ветрове или градушка. 

8. Виждате гниещи греди на покрива
Ако видите гниещи греди на покрива си, това обикновено е знак, че покривът ви е компрометиран и трябва да бъде сменен. Гниещата дървесина може да отслаби структурата на вашия покрив, така че трябва да направите проверка възможно най-скоро.

9. Теч около вашия комин или вентилационни отвори са повредени
Металът, който се използва за уплътняване на покрива Ви около вентилационни отвори или комини може да бъде компроментиран, това от своя страна може да доведе до навлизане на вода в дома Ви. така че е важно да го поправите възможно най-скоро. Ако мигането е непоправимо, тогава може да е необходим нов покрив.

10. Виждате признаци на влага на тавана си или в подпокривното пространство 
Влагата може да причини гниене и образуване на мухъл във Вашето таванско помещение, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Важно е да проверите покрива си възможно най-скоро, ако забележите признаци на влага.